Liget Úti Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola
 1. Elérhetőség
 2. Vendégkönyv
 3. Galéria
 1. aktualitások
 2. aktualitások
 3. közösségünk
 4. tagozatok
 5. szakmai tevékenység
 6. aktualitások
 7. alapítvány
 8. munkatársaink
 9. kapcsolataink
 10. játszótér


 

Alapítványunk e-mail címe: alapitvany@ligetutiiskola.hu

"Az Értelmes Életért" alapítványt 1991-ben Polónyi Jánosné igazgatónő alapította. Iskolánk célkitűzései között első helyen szerepel a tanulásban és értelmileg akadályozott, valamint az autista tanulók képességfejlesztése egyéni és kiscsoportos formában, a differenciált szükségletekhez igazodó segítségnyújtás. Az ehhez szükséges terápiás és speciális szemléltető eszközök, fejlesztő játékok beszerzése az alapítvány kiemelt feladata.

Fontosnak tartjuk a szabadidő hasznos eltöltésének megsegítését, különböző külső programok, szakkörök, kirándulások anyagi támogatását. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy tanulóink sikeresen illeszkedjenek be a társadalomba, elkerüljék a bűnözést és tartózkodjanak a káros szenvedélyektől.

Alapítványunk segítségével tanulóink részt tudnak venni megyei és országos szintű kulturális, sport- és tanulmányi versenyeken. A felkészüléshez és utazáshoz szükséges feltételek egy részét biztosítjuk. Osztálykirándulásokra, nyári táborokra évente több hátrányos helyzetű tanuló jut el az alapítvány anyagi támogatásával. Az elmúlt évek felajánlásaiból alakítottuk ki a tankonyhát, autista szaktantermeket, bővítettük audiovizuális, speciális eszköztárunkat, a történelem, természetismeret szertárt, és fejlesztettük a foglalkoztató tagozat eszközállományát.

Alapítványi támogatásból nyelvi labort vásároltunk, valamint az informatika oktatásához és egyéni fejlesztéshez szükséges számítógépeket, szoftvereket.

Dokumentumok: 

"Az Értelmes Életért" Alapítvány 2006. évi közhasznúsági jelentése 

All rights reserved © 2007 By.: Pál Balázs
admin honlaptérkép